Laikrodžiai prabangos ir statuso simboliu tapo palyginti neseniai – net ir garsiuosius „Rolex“ laikrodžius prieš 60–70 metų žinojo tik vienas kitas entuziastas. Dabar, kai tikslų laiką nesunku sužinoti žvilgtelėjus į mobilųjį telefoną, ant rankos žėrinčio mechanizmo paskirtis įgavo platesnę reikšmę, viena jų – netiesioginė žinutė apie jūsų socialinį statusą. 

Galima teigti, kad laikrodis atlieka tokią pačią funkciją, kaip rankinė, batai, šukuosena ar kostiumas. Jei jums rūpi šie dalykai, reikėtų pasidomėti ir savo laikrodžio išvaizda. Mados besivaikantys italai turi posakį, kad vyrui reikia bent trijų laikrodžių – vieno, kuris atspindėtų profesiją, vieno, kuris tiktų vestuvėms, ir vieno pramogoms. Moterys, suprantama, randa dar daugiau priežasčių ir progų papuošti ranką laikrodžiu.

Tačiau be statuso, laikrodžiai parodo ir dar kai ką. Galima sakyti, kad pagal pasirinktą laikrodį atsiskleidžia ir asmenybės tipas, rašo „Wall Street Journal“. Pateikiame kelis asmenybių tipažus, kuriems tinka vienokie ar kitokie laikrodžiai. Gal rasite ir save?

Mados tendencijų sekėjas

Laikrodis jam – tik dar viena apyrankė su papildoma laiko rodymo funkcija. Mados guru įprastai rinksis žinomų mados namų pagamintą laikrodį ir jo ieškos ne tik specializuotoje, bet ir papuošalų parduotuvėje. Laikrodis neturi tiksliai rodyti laiko – svarbu, kad jo apyrankė ir korpusas būtų pagražinti brangiųjų metalų ornamentais, brangakmeniais.

Keliautojas

Šio tipo žmonėms ne tokia svarbi laikrodžio išvaizda, kaip jo funkcionalumas. Jiems ypatingai patinka tokie laikrodžiai, kurie turi funkciją rodyti laiką iškart keliose laiko juostose – ji praverčia dažnai keliaujant ar tiesiog norint sekti kitos šalies pulsą. Tokio laikrodžio korpusas greičiausiai bus metalinis, o apyrankė – odinė. 

Bankininkas

Praūžusi finansinė krizė gerokai apkarpė finansų sektoriaus žmonių sparnus, tad demonstruoti prabangą jiems būtų neatsakinga. Vietoj to bankininkai ir jiems prijaučiantieji renkasi tokius laikrodžius, kurie parodytų diskretiškumą, solidumą, patikimumą. Tai odinę ar metalinę apyrankę turintys, paprasto dizaino, apskritimo formos laikrodžiai be įmantrių papuošimų, bet su kokybišku mechanizmu.

Startuolis

Tai jaunatviškas žmogus, stačia galva neriantis į naujas galimybes ir verslus. Laikrodis turi būti toks kaip jis – patraukiantis dėmesį. Tokio tipo žmonėms reikia kuo neįprastesnio laikrodžio – spalvoto, be rodyklių, keistos formos. Kaina jiems ne itin svarbi – startuolis gerai jausis ir su pigiu, ir su prabangiu laikrodžiu, jei tik jis atitiks jo asmenybę.

   Kaskadininkas

Slidinėjimas, automobilių sportas, bėgiojimas – kaskadininką traukia bet kokia veikla, kuri reikalauja greičio, jėgos ir geros reakcijos. Tokio tipo žmonės turi du pasirinkimus – itin pigius plastikinius laikrodžius, kuriuos keičia po kiekvieno sutrenkimo, arba itin kokybiškus ir atsparius laikrodžius, kurie atlaiko bet kokį likimo smūgį. Tokių laikrodžių dirželis dažniausiai būna plastikinis ar odinis, o korpusas – iš tvirto plieno ir nesibraižančio stiklo.